Elbil tips for enklere og tryggere bilhold i vinter!

MG har blitt godt tatt i mot av Norske elbil entusiaster. Norske forbrukere strømmer til vår nye elektriske SUV, MG ZS EV. Over 1500 kunder kjører nå rundt i en MG. I august ble MG den 7. mest solgte modellen i Norge.

Bare i sommermånedene ble det registret 1000 MG ZS EV. Det er tydelig at kundene er blitt oppmerksom på bilmodellen. For MG ZS EV er mye bil for pengene, den er riktig utstyrt og en sikker SUV med 5 stjerner i Euro Ncap. Modellen har mye plass med stort bagasjerom og en rekkevidde på 263 km (WLTP).

Nå er høsten her og vinteren nærmer seg med stormskritt. Vinteren i Norge kan være hard på bilene, her kommer derfor tre nyttige biltips.

Biltips nr. 1: Bruk bremsene!

Elektriske biler bruker regenerering i stor grad, for å energigjenbruk. Derfor brukes bremsene på en elektrisk bil sjeldnere sammenlignet med bil med bensin- eller dieselmotor. Det kan føre til overflaterust på bremseskivene. Heldigvis finnes det en enkel løsning på dette!  Skru av regenereringen på din MG og kjør en tur en gang i uken hvor du bremser med pedalen. Brems gjerne hardt et par ganger, der det lar seg gjøre. Dette vil fjerne overflaterusten fra bremseskivene og er spesielt viktig på vinteren.

Biltips nr. 2: Unngå at spylervæsken fryser!

Dette er en kjent tabbe, kanskje du har opplevd det en vinter før? Sommer spylervæsken kan fryse når det blir kaldt, ved kjøp av spylervæske står det på beholderen hvor lav temperatur væsken tåler. Husk dette neste gang du skal fylle på spylervæske!

Biltips nr. 3: Vask og voks din MG!

Det er lurt å vaske og vokse din MG før vinteren for å få bedre beskyttelse mot skitt og salt. Vask din el-SUV grundig og poler deretter med en god kvalitetspolish.